19 januari 2024
19:30

KAIS Mora UIF

Referat: Valbo IBF - KAIS Mora UIF

Stark laginsats bäddade för en skön seger och resa hem mot Mora. Fredag dags för borta match i Gävle för möte med serietvåan Valbo. Resan ner till Gävle börjar med att vi får en punktering på en av våra bussar. Vi får göra ett omfall och ett bilbyte samt snabb insats från Föräldrarna Masuhr som tar ett par spelare i bilen och åker med till Gävle och räddar resan. Tack Adam och Sophie!
Väl på plats nere i Gävle 45 min innan matchstart, gör att vi får ta en snabb genomgång och dra upp planerna. Spelarna tar det dock på ett bra sätt och av strulet innan match märks inga spår.
Vi mönstrar för dagen 3 kedjor och 4 backar och en som det ska visa sig urstark Alva E i målet.
Vi har bestämt att vi ska ta tag i taktpinnen direkt från start och inte ge Valbo någon ro med bollen. Och så blir det också, vi håller bra fart på bollen och tar många bra beslut i både försvar och offensiv. Efter 9 min tar vi välförtjänt ledningen med 1-0 genom Emilia för dagen i positionen som forward framspelad av Irma. Det blir även resultatet efter första period.
Inför andra så säger vi att vi ska vårda bollen i röda zonen och spela mer bestämt och konsekvent. Det gör vi också och Valbo har svårt att komma åt oss vi erövrar boll högt upp i planen och skapar stundvis bra tryck vilket leder till ett par utvisningar för Valbo. I vårat andra PP för dagen så kommer även 2-0 då Freya gör en bra action spelar snabbt till Alva som snyggt spelar fram till Ida i slottet 2-0 är ett faktum. Ida är däremot inte nöjd utan ser till att även trycka in 3-0 rakt upp i krysset med 45 sekunder kvar av andra period framspelad av Ellen. Vi säger att vi ska göra en stark insats sista 45 sekundrarna av andra och inte slappna av. Det gör vi med besked för redan 28 sekunder efter 3-0 så gör Alva 4-0 framspelad av Meja. Tro det eller ej men vi har även bud på 5-0 innan Valbo räddas av klockan, resultat efter andra period är 4-0 till oss.
Riktlinjerna för sista perioden blir att fortsätta ta kloka beslut som vi gjort hela matchen och inte bli avvaktande men även kämpa för att Alva ska få sin nolla. Vi startar tredje som vi avslutar andra och sätter hög press på Valbo de får helt enkelt ingen ro att få igång sitt spel vi är samlade i det höga försvaret och har bra kontroll på matchen. Slutet blir lite grinigt med utvisningar straffar och lite allt möjligt. Valbo lyckas få in ett tröstmål efter 18 min som vi dock svarar blixtsnabbt på 28 sekunder efter deras, målet görs av Ellen som därmed lägger matchen till handlingen och slutresultatet skrivs 5-1 till Kais.